
Primære forskningsområde
Vil kortlægge sygdommes fingeraftryk i hjernen
Hjernesygdomme er en af det 21. århundredes helt store sundhedsmæssige udfordringer. De fleste sygdomme i hjernen er "netværkssygdomme", dvs. de påvirker hjernens evne til at kommunikere internt og med resten af kroppen, hvilket fører til funktionsnedsættelse for den enkelte patient. Selvom patienterne deler den samme diagnose, kan den underliggende årsag, dvs. forandringerne i hjernens netværker, være helt forskellige.
Hartwig Siebner scanner ved hjælp af "magnetisk resonans" hjernens netværker og kortlægger på den måde, hvordan den enkelte patient påvirkes af sygdommen. Hans mål er at udtrække en "individuel" profil af sygdommen og ad den vej tilpasse diagnostikken og behandlingen individuelt, så den passer lige præcis til den enkelte patient.
Vil fremme præcis og akkurat hjernestimulering
Hartwig Siebner vil fremme præcis og akkurat hjernestimulering således, at den kan bruges til præcisionsterapi af hjernesygdomme. Transkraniel hjernestimulering giver unikke muligheder for behandling af de dysfunktionelle netværk i hjernen.
Forskellige metoder inden for hjernestimulering er derfor også Hartwig Siebners andet store forskningsområde.
Ved at stimulere netværk i hjernen kan man forbedre kommunikationen mellem de forskellige dele af hjernen og dermed også forbedre tilstanden for patienter med alvorlige hjernesygdomme. Hartwig Siebner er speciallæge i neurologi og er især interesseret i bevægelsesforstyrrelser, der er forårsaget af manglende kommunikation i hjernens motorsystemer.
Klinisk professor i præcisionsmedicin
Hartwig Siebner er klinisk professor med fokus på præcisionsmedicin på Institut for Klinisk Medicin, Det Sundhedsvidenskabelige fakultet, Københavns Universitet. Professoratet er sponsoreret af Lundbeckfonden.
Hartwig Siebner har udgivet mere end 430 videnskabelige artikler og har forsket på Münchens Tekniske Universität (TUM), University College London (UCL), Kyoto University, Christian Albrechts Universität Kiel (CAU) før han startede med sin forskning på Hvidovre Hospital i 2008. Han er både formand for Parkinsonforeningens forskningsråd og for det Dansk Selskab for Medicinsk Magnetisk Resonans (DSMMR) samt er leder af forskningen i bevægelsesforstyrrelser med fokus på Parkinsons sygdom i Neurologisk Afdelingen, Bispebjerg Hospital.