Dina Cortes

Dina Cortes er professor i tværgående (almen) pædiatri. Hendes primære fokus er forskning i almen pædiatri.

Portræt af professor Dina Cortes

Dina Cortes er professor i tværgående (almen) pædiatri ved Københavns Universitet og overlæge på Børne- og Ungeafdelingen, Hvidovre Hospital. På børneafdelingen er hun forskningsleder og leder af fagområdet nefro-urologi.

Dina Cortes er også kursusleder i pædiatri ved Københavns Universitet og konsulent på Børnekirurgisk Afdeling, Rigshospitalet.

Primære forskningsområder

Almen pædiatri

  • Optimering af visitation af syge børn ved telefonisk kontakt på 1813 til Akutberedskabet, Region Hovedstaden

  • Optimering af forældres evne til at tage vare på deres syge børn

  • Optimering af behandling af nyrebækkenbetændelse hos børn

  • Optimering af behandling for kryptorkisme, udfra histologiske forandringer i ikke descenderede testikler, samt kryoperservation. 2-3% af drenge i den vestlige verden opereres for kryptorkisme, som dermed er drenges hyppigste operation. Kryptorkisme er associeret til senere infertilitet og kræft i testiklerne.

Undervisning af medicinske studenter i pædiatri

  • Optimering af undervisning i akut pædiatri ved indførelse af undervisningselement heri, både som et e-læringsmodul og ved simulationstræning på Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES) Rigshospitalet

CAG Host Infections Laboratory reserch Drugs (CHILD)

Dina Cortes er nøglemedlem i CAG Host Infections Laboratory research Drugs (CHILD), som blev accepteret af Københavns Universitet juni 2018 til at forbedre forebyggelse og behandling for det store antal børn, der hvert år rammes af infektioner. Kjeld Schmiegelow (formand), Søren Buus (næstformand).

Nøglemedlemmer: Thomas Bjarnsholt, Allan Randrup Thomsen, Niels Frimodt Møller, Dina Cortes, Gorm Greisen, Lone Graff Stensballe, Ramneek Gupta, Henrik Hjalgrim, Lars Bjerrum og Jette Led Sørensen.

Læs mere om CAG CHILDhttps://gchsp.dk/cag/child/


Redaktør