Nadia og Henrik, København S

​Nadia og Henrik har været på Neonatalafsnittet i 12 dage med deres datter Elinor, der blev født 8 uger for tidligt.

Det er et meget engageret og hjælpsomt personale, der er her på afsnittet. Hver gang vi er bekymrede over et eller andet, har de et svar – også selvom vi måske er lidt pylrede. Og de siger hele tiden, at vi bare skal spørge. De er top professionelle og hjælper os til at gøre så meget selv med Elinor, og det er rigtig rart at føle, at det er os, der er forældre. På den måde er de med til at gøre en svær situation lettere.

Vi var ikke forberedt på en for tidlig fødsel og havde ikke sat os ind i, hvad det betød, så det var overvældende i starten. Vi blev dog forberedt af lægen på Fødegangen om, hvad der skulle ske efter fødslen, så det var ikke slemt at se hende få iltslange på.

Da vi kom på afsnittet var der meget travlt, hvilket gjorde, at vores velkomstsamtale blev udskudt. Det var selvfølgelig ærgerligt, for vi fik først rigtig ro efterfølgende, men det er jo ikke til at forudsige, og personalet kunne ikke have gjort det bedre.

​På afsnittet er der emnegrupper to gange om ugen for forældre, hvor man kan høre om forskellige ting omkring det at have et for tidligt født barn, og det er et rigtig godt tilbud. Der er også et tilsvarende tilbud for pårørende en gang om måneden, og det er rigtig fint.

Stuen er måske ikke indrettet til, at far også skal være her, og man kunne ønske mere opbevaringsplads, når man skal være her i længere tid, men vi er glade for at kunne være her.

Der er et fælleskøkken, og vi skal selv sørge for mad til os, og det gør det mere hverdagsagtigt at være her. Der er også god mulighed for at tale med de andre forældre, og det kan være sjovt at høre andres historier og erfaringer.​​
Redaktør