Praktisk information

Find praktiske informationer om afdelingen.

​​​Besøgstid

Der er ingen fast besøgstid i afdelingen. Patienten skal midlertidig have mulighed for at hvile sig i løbet af dagen, for genoptræningen er meget krævende. Det vil derfor være godt for patienten, hvis de pårørende i samarbejde med personalet kan aftale tidspunkter for besøg. Det kan også være nødvendigt at begrænse antallet af besøgende.​

Enestuer og personligt præg

Alle patienter har enestue med bad og toilet. De pårørende må gerne gøre patientens stue personlig. Det kan f.eks. være godt for patienten og personalet at have fotos af familie og venner og lignende. Materiale til opklæbning udleveres af personalet.

Musik som patienten godt kan lide at lytte til, eventuelt afslappende musik, kan også medbringes på cd. Det er i den forbindelse nødvendigt at medbringe en cd-afspiller til patientens stue.

Et indlagt barn kan have glæde af at have sit yndlingslegetøj på stuen.​

Dog skal  det understreges, at private genstande medbringes på eget ansvar.

Toiletsager 

Patienten kan medbringe sine egne toiletsager. Velkendte dufte kan have betydning, og vi anbefaler derfor, at de pårørende medbringer patientens sædvanlige mærke i shampoo, deodorant m.m.

Tøj og sko

Hospitalstøj, undertøj, håndklæder og sengetøj stilles til rådighed af hospitalet. Patienten må dog gerne benytte sit eget tøj, hvis det er velegnet til at træne i.

Det er kun i begrænset omfang muligt at vaske patientens eget tøj i afdelingen.

Patienten har i forbindelse med træningen brug for fodtøj, der sidder godt og fast på foden.

Overnatning for pårørende

Forældre kan overnatte på stuen hos barnet efter aftale med plejepersonalet. Vi kan desværre ikke altid tilbyde overnatning til andre pårørende.

Kameraovervågning

Patienterne vil ofte i starten ligge ned med kameraovervågning. Overvågningen giver mulighed for, at personalet på vagtstuen kan holde øje med patienten. Der foregår ingen optagelser, og pårørende vil blive instrueret i, hvordan de slukker for kameraet, når de selv opholder sig på stuen.

Lukning af døre​

Mange af vores patienter vil, i en periode, være præget af forvirring og uro. Dørene ind til afdelingen kan derfor være lukkede for at sikre, at patienterne ikke forvilder sig uden for afdelingen og kommer til skade.
Hvis afdelingens døre er lukkede, skal man blot trykke på markeringen ved døren, s​å kommer en fra personalet og åbner. Dørene er ikke låst indefra, men kan åbnes ved hjælp af de to knapper, der sidder på  væggen. Så​ den forvirrede patient ikke så let kan åbne.

Rygning og alkohol

Alkohol kan have en negativ effekt på patienter med hjerneskade. Hverken patienter, pårørende eller personale må indtage alkohol og tobak på afdelingen eller hospitalet.
Redaktør