Lene, København K

Lene har en uspecifik tarmsygdom og er i dag stomiopereret. Hun har været tilknyttet ambulatoriet i Gastroenheden siden 2011.

På Hvidovre Hospital er jeg blevet taget seriøst, og jeg har haft Danmarks bedste læge på Gastroenheden. Jeg har tidligere haft et behandlingsforløb på et andet hospital, hvor jeg blev affærdiget med, at jeg skulle lære at leve med min sygdom og acceptere den. 

Jeg er en ressourcestærk patient, og det kan være svært, når jeg er indlagt, og der er travlt på afdelingen. Personalet kender mig efterhånden og ved, at jeg er meget selvhjulpen. Derfor skal jeg faktisk råbe lidt højere for at få opmærksomhed og hjælp, når jeg har behov for det. Det betyder ikke, at personalet ikke vil hjælpe – de er enormt søde – men alle er, på grund af strukturen og politiske beslutninger presset til det yderste.

Jeg lider af lægeskræk, der gør, at jeg ikke altid får spurgt ind til det, der bliver sagt. Jeg reagerer først, når jeg kommer hjem og begynder at tænke ’Hvad mente han, da han sagde det der?’. Derfor er det trygt, at min læge giver sig god tid og lytter.
Når man er blevet opereret for stomi som jeg, handler det ikke kun om at blive rask, men også om at acceptere, at man altid vil se anderledes ud. Det kræver mennesker, der kan hjælpe mig på vej i den proces. Her er stomi-sygeplejerskerne guld værd: de tager sig tid, lytter og rådgiver og jeg kan til enhver tid tage kontakt til dem.​
Redaktør