Aktuelle studier

​Statliver

Randomiseret klinisk forsøg omhandlende effekten af atorvastatin på mortalitet og morbiditet hos patienter med cirrose.

Kontaktperson: Thit Mynster Kronborg
thit.mynster.kronborg@regionh.dk

ProDoc

Observationelt studie omhandlende karakteristika hos patienter med nydiagnosticeret cirrose.

Kontaktpersoner: Nina Kimer og Malene Barfod O'Connell
Nina.Kimer@regionh.dk
malene.barfod.oconnell@regionh.dk

NurseAID

Randomiseret klinisk forsøg, der undersøger effekten af sygeplejerskebesøg og opfølgende behandling efter udskrivelse med følgetilstande til skrumpelever.

Kontaktperson: Malene Barfod O'Connell
malene.barfod.oconnell@regionh.dk

4C studiet

Observationelt studie, der undersøger mulige prediktorer for cirrose.

Kontaktperson: Mira Thing
mira.thing@regionh.dk

Circaflow

Observationelle studier omhandlende cirkulatoriske forandringer i patienter med cirrose og portal hypertension.

Kontaktperson: Karen Vagner Danielsen
karen.vagner.danielsen.02@regionh.dk

Dairy Protein in NAFLD (DAIPRO)

Randomiseret studie om effekten af proteintilskud hos patienter med NAFLD og overvægt.

Kontaktperson: Andreas Møller
andreas.moeller@regionh.dk

Fatty liver in Nordic Countries (FLINC)

Observationelt studie omhandlende identifikation af biomarkører og mulige behandlingstargets hos patienter med NAFLD.

Kontaktperson: Mikkel Parsberg Werge
mikkel.parsberg.werge@regionh.dk

Diabetes and NASH (DIANA)

Observationelt studie omhandlende biomarkører hos patienter med non-alkoholisk steatohepatitis (NASH), overvægt og type 2 diabetes.

Kontaktperson: Liv Eline Bjørge Hetland
liv.eline.bjoerge.hetland@regionh.dk

FLINC-HØBUS

Understudie af FLINC, der undersøger anvendelsen af genetiske risikomarkører til identifikation af patienter med signifikant fibrose.

Kontaktperson: Elias Badal Rashu
elias.badal.rashu@regionh.dk

Ventral Hernia Obesity and NASH (LEAN)

Understudie til FLINC, der undersøger ændringer i mikrobiota hos patienter med NAFLD der undergår vægttab inden operation for umbilical eller ventralhernie.

Kontaktperson: Mira Thing
mira.thing@regionh.dk

Postprandial Liver Study (PLS)

Translationelt studie, der omhandler de biokemiske forandringer i leveren efter et måltid sammenlignet med fastende tilstand.

Kontaktperson: Juliana Josephine Vivian Grandt
juliana.josephine.vivian.grandt@regionh.dk

Fatty Liver Disease Library (FALL)

Observationelt studie, der karakteriserer de patobiologiske forandringer ved en række leversygdomme, der kan medføre steatose og inflammation samt progredierende fibrose.

Kontaktperson: Anne-Sofie Houlberg Jensen
anne-sofie.houlberg.jensen@regionh.dk

Lipids and liver Disease in Nordic Countries (LINC)

Observationelt studie, der karakteriserer patienter med NAFLD og svær dyslipidæmi.

Kontaktperson: Anders Ellekær Junker
anders.ellekaer.junker.01@regionh.dk