Mød Hussain, der har været i klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapien på Hvidovre Hospital

​Her kan du læse mere om, hvordan Hussain oplevede tiden i afdelingen.​


​Hussain satte teorierne i spil i virkeligheden

I sensommeren 2021 var Hussain i otte ugers klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital. På daværende tidspunkt var han 25 år og i gang med 4. semester på uddannelsen til ergoterapeut på Københavns Professionshøjskole.

For Hussain har ugerne på Hvidovre især skabt sammenhæng mellem teorier og deres brug i praksis, ligesom den store berøringsflade med patienter har udviklet ham som kommende ergoterapeut.​

"Jeg synes, det har været godt. Både den kliniske underviser vi har haft, som har gjort det megagodt, og så at se, hvordan det hele hænger sammen med de ting, vi har lært i skolen. Både med teorier og modeller, og så få dem ud her i praksis. Bruge dem og gå i dybden med dem."

"Vi har fået mulighed for at lave interviews med folk, lave ADL-vurdering og ADL-træning og ligesom komme i kontakt med de patienter, vi nu bliver tildelt. Det har været rigtig godt. Altså jeg har personligt lært rigtig meget ift. mit ophold her. Det har været virkelig godt."​

​​​​​Overraskende korte patientforløb

Patienternes fysio- og ergoterapeutiske forløb på Hvidovre Hospital kan være meget korte. De mange korte forløb overraskede Hussain en smule og udfordrede mulighederne for at skabe en god patientkontakt, men de virkede på samme tid også motiverende.

”Jeg vidste ikke, at vi havde patienterne i så korte forløb. Jeg troede, at vi havde dem i okay lang tid. Men vi har dem kun i en uge, og så bliver de udskrevet. Så det havde været godt at vide, at patientforløbet her er ret kort. Det kunne været godt at vide på forhånd.”
 
”Det er fedt, men også udfordrende ift., hvor hurtigt vi skal forsøge at danne den gode kontakt. Vi skal ligesom tænke i, hvilken modus der er bedst at benytte til den patient, man nu sidder med. Så man skal hurtigt tænke ’okay, hvilken teknik er bedst at benytte til netop den patient man sidder overfor, for at få det bedste ud af det?’”

​​Balancen mellem praktik og fritid

Når du som studerende er i klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital på 4. semester, møder du de fleste dage fra klokken 8 til 15. Arbejdstiden kan godt påvirke fritiden, og den udfordring er fin at være opmærksom på.

"Vi er her i mange timer, og det kan man godt sige påvirker fritiden. Vi er her jo næsten fra 8 til 15 hver dag, udover én fra 8 til 12, og så skal vi også hjem og studere. Men de dage hvor vi er her fra 8 til 15, der skal vi jo også hjem og forberede de opgaver, vi får. Så der skal vi bruge 2-3 timer på at forberede det. Men det går fint. Har man arbejde vil det nok være lidt svært, men hvis ikke, så er det fint."

​​Vil du vide mere?

Læs med her​, hvis ​du vide endnu mere om andre studerendes oplevelser i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital.​​​


​​



Redaktør