Graviditetsrelaterede lænde-/bækkensmerter

​​​​​​​​​​

Hvis du er gravid og har smerter omkring bækkenet eller i lænden, kan din jordemoder eller læge fra Gynækologisk/Obstetrisk A​fdeling henvise dig til en gruppekonsultation i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital. Kun gravide, der skal føde på Hvidovre Hospital, kan deltage.

Behandling​​

Graviditetsrelaterede lænde-/bækkensmerter er smerter fortil ved kønsbenet og/eller bagtil ved korsbenet. Smerterne er ofte belastnings- eller stillingsrelaterede, så det kan være svært at blive i samme stilling eller aktivitet i længere tid ad gangen. Ved​ gruppekonsultationen bliver du informeret om graviditetsrelaterede bækkensmerter, og hvad du selv kan gøre for at mindske smerterne. Du får information om aflastning og instrueres i forskellige relevante øvelser, der styrker musklerne omkring bækkenet og er med til at stabilisere leddene. Til sidst har du mulighed for at prøve et bækkenbælte og et glidestykke, der eventuelt kan gøre det nemmere og mindre smertefuldt at bevæge dig i sengen.

Samarbejde​​​

Jordemoder eller fødselslæge fra Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital kan henvise dig til bækkenkonsultation.​​

 Pjece

​​
​​
Redaktør