Brækket arm og fingre

​Læs om genoptræning af brækket arm og fingre hos børn.​

​Hvis dit barn har brækket armen eller fingrene og har behov for genoptræning, vil ergoterapeuten undersøge dit barn og i samarbejde med dig lægge en individuel plan for genoptræningsforløbet. De fleste børn klarer dog selv at komme i gang med at bruge armen eller fingrene igen og har ikke behov for genoptræning.


Genoptræning

Ergoterapeuten undersøger hvordan dit barn klarer relevante gøremål i hverdagen, som fx at spise med bestik eller med fingrene, tegne, lege med LEGO, spille computer mm.  Ergoterapeuten vil også undersøge hvordan dit barn kan bruge sine muskler, bevæge sine led, og om han eller hun har smerter. 

Genoptræningen består af stimulerende -lege og aktiviteter, og du og dit barn vil få instruktion i relevante øvelser, og ideer til lege og aktiviteter, som I kan lave derhjemme.

Målet med genoptræningsforløbet i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling er, at dit barn opnår sin tidligere funktionsevne, og kan bruge sin arm eller fingre naturligt til at klare alle sine hverdagsaktiviteter.

Hvis dit barn har behov for at fortsætte genoptræningen, når forløbet hos os er afsluttet, kan vi henvise til videre træning i jeres hjemkommune. Egoterapeuten eller lægen vil i givet fald lave en genoptræningsplan, som sendes til kommunen og udleveres til dig.​


​​    

  
Redaktør