​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Fødeområdet - kort fortalt

Fødeområdet på Hvidovre Hospital er Danmarks største med mere end 7.000 fødsler og 80.000 ambulante besøg om året. 

På Fødeområdet er der ansat jordemødre, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sygehjælpere, sekretærer og læger (fødselslæger, gynækologer, ultralydslæger, fertilitetslæger, læger under uddannelser). 

Vi tilbyder nakkefolds- og gennemskanning. Du bliver kontrolleret af jordemødre og, ved behov, fødselslæger gennem graviditeten.

Jordmødre med særlige kompetencer

Hvis du venter tvillinger, har graviditetssukkersyge, er gastric bypass opereret, har behov for ekstra omsorg og støtte pga. sociale eller psykiske belastninger, forbrug af rusmidler eller har behov for omsorgskonsultation, har vi jordemødre med særlig erfaring og viden om netop din graviditet.

Fødselsforberedelse

Vi tilbyder forskellige slags fødselsforberedelse:

  • Kurser på mindre hold for tvillingegravide
  • Foredrag om amning og fødsel på både engelsk og dansk
  • Café en gang om måneden for hjemmefødende.

Du kan føde på fødegangen eller bruge tilbud om hjemme​f​ødsel

Skal du have planlagt kejsersnit, kan du få den lille op hud-mod-hud lige efter fødslen. 

Vi har et tæt samarbejde med hospitalets andre afdelinger, bl.a. børneafdelingen, der tilser den nyfødte ved behov. 

Efter fødslen på Barselsafsnittet 

Hvis du er førstegangsfødende, kan du tilbringe 1-2 dage efter fødslen på barselsafsnittet. Hvis fødslen har været ukompliceret, kan du også vælge at føde ambulant.

Hvis du har født ved kejsersnit, eller der har været andre komplikationer i graviditeten eller ved fødslen, tilbringer du dagene efter fødslen på barselafsnittet. I kan blive 1-2 nætter, og opstår der problemer undervejs, bliver I naturligvis længere. Problemer kan f.eks. være, at moderen har blødt mere end normalt efter fødslen, at mor eller barn ikke er raske eller at amningen ikke er kommet i gang.

Familier tilbydes som udgangspunkt enestuer, og kun i enkelte tilfælde vil to familier ligge sammen. Partneren er altid velkommen til at overnatte sammen med mor og barn.

Det koster 165 kr. pr. døgn for partneren at få mad og drikke i afsnittet. Der betales i Informationen ved hovedindgangen, og man kan først få mad, når man har en kvittering.

Det er også muligt at købe mad, drikkevarer og snacks i hospitalets automater og i 7-Eleven-butikken

Der er fri besøgstid, og vi oplever, at de indlagte tager hensyn til de andre familier, så der ikke er for meget uro i afdelingen. ​


Redaktør