Inez

​​Inez fødte sit andet barn ved en hjemmefødsel. 

Der var flere årsager til, at vi valgte at planlægge en hjemmefødsel. Det var vores andet barn, så vi havde været igennem det én gang før på hospitalet, og forventede, at det igen ville forløbe uden komplikationer.

Drømmen om en fødsel i kendte og trygge omgivelser, hvor jeg ville have en jordemoder, der udelukkende skulle tage sig af mig, voksede i takt med maven. Det samme gjorde min modvilje til nogensinde igen at skulle ud på endnu en køretur med veer. Og udsigten til at føde ambulant og blive sendt hjem kort tid efter, virkede ikke videre tiltalende. I starten var min mand ikke helt overbevist om, at hjemmefødsel var en god idé. Vi besluttede det derfor først endeligt, da han havde læst og forhørt sig lidt omkring det, og selv følte sig tryg ved tanken.

Dagen kom og jeg fik veer tidligt om morgenen. Efter et par timer med regelmæssige veer, ringede jeg ind til afdelingsjordemoderen og fortalte, at det var i gang. I mellemtiden ankom min mor, som skulle være fødselshjælper og jeg tog et langt brusebad for at lindre smerterne fra de tiltagende veer. Alt åndede ro og fred og vores datter på dengang 2 år stod op, spiste morgenmad og blev kørt af sted for at blive passet imens.

Jordemoderen og en studerende ankom, og efter lidt hyggesnak om fødslen, undersøgte de mig og konstaterede, at jeg var godt undervejs. Min mand fandt min ønskede musik frem, gardinerne blev rullet ned efterhånden som vintersolen kom frem, varmeapparaterne blev skruet helt op og håndklæderne lagt klar derpå. Veerne tog til og jeg fandt en behagelig stilling, siddende på kanten af vores seng. Min mand masserede min lænd gennem en varmepude og jordemødrene hjalp mig med at spænde fuldstændigt af, så jeg til sidst forsvandt helt ind i mig selv.

Veerne var ganske udholdelige, hvorfor jeg blev meget overrasket, da jeg fik af vide, jeg var fuldt udvidet og blot skulle "føre an", når jeg fik pressetrang. Dette skete få minutter senere og efter en håndfuld presseveer, tog min mand imod vores skønne lille dreng og lagde ham op til mig. Timerne derefter var ren hygge og afslapning i vores dobbeltseng sammen med baby, mens jordemødrene lavede papirarbejde og slappede af på sofaen. Kort tid efter de alle var taget af sted igen, kom storesøster hjem og blev introduceret til lillebror.

​Trods høje forventninger til hjemmefødslen, havde vi alligevel aldrig troet, at en fødsel kunne foregå så afslappet og roligt. Det var en meget overvældende og alligevel helt igennem jordnær oplevelse. Vi er derfor ikke i tvivl om, at vi i fremtiden også planlægger hjemmefødsler af de næste i rækken. 

Redaktør