Katrine

​Læs om Katrines hjemmefødsel.​

Jeg besluttede mig for at føde vores andet barn hjemme, fordi jeg gerne ville opnå en ro og tryghed hjemme. Det fik jeg ikke ved min første fødsel på hospital, der var et fint, men meget langt forløb.

Veerne begyndte stille og roligt om natten og om morgenen sendte vi vores store dreng på tre til sine bedsteforældre. Jordmoderen kom midt på dagen og undersøgte mig én gang og sad ellers i stilhed og betragtede. Kl. 15.45 tog jeg selv imod min søn i et stort fødekar. Det var skønt, at der ikke blev interveneret mere i forløbet, andet end en meget afslappet overvågning af hans hjertelyd under veerne. Vi havde følelsen af at vi klarede det hele selv, samtidig med at jordemoderens rolige tilstedeværelse gav en stor tryghed.

Bagefter slap vi for en autostol og en kold bil, og fik i stedet lov til at ligge på sofaen og spise boller fra fryseren og tage brusebad i eget hjem. Som jeg ser det, er hjemmefødsel simpelthen luksusudgaven af en fødsel og jeg vil anbefale det til enhver, der føler sig tryg ved at være hjemme.

Redaktør