Overvægtig gravid

​Hvidovre Hospital tilbyder overvægtige gravide vejledning om kost og motion i løbet af graviditeten. Tilbuddet er til gravide med et BMI på eller over 30.​​
​​
​Det er vigtigt både for din og dit barns sundhed, at du ikke tager for meget på i løbet af graviditeten. Derfor tilbyder vi, at du får vejledning om kost og motion af en diætist. Den første samtale kan vare op til en time.

Efter den første samtale vil du hver anden måned​ have kontakt med diætisten, som kan hjælpe dig med at justere din kost og dine motionsvaner, og holde motivationen. 

BMI over 35

Hvis du har BMI på eller over 35, bliver du derudover tilbudt en lægesamtale i forbindelse med ultralydsundersøgelsen i 19.-20. uge. Du vil også blive tilbudt en eller flere ekstra scanninger i løbet af graviditeten.

Vi anbefaler, at du får foretaget to glucosebelastninger, fordi du har større risiko for at få graviditetssukkersyge, når du er overvægtig.

Vi vil som oftest anbefale, at fødslen bliver sat i gang senest en uge over termin, og at du får en epiduralblokade (rygmarvsbedøvelse) tidligt i fødslen.​

 Se skemaer

​​

Redaktør