Mit livs mest rigtige beslutning

​Efter at jeg i ca. 9 måneder havde forsvaret min plan om at føde hjemme overfor alle jeg mødte på min vej, holdt jeg heldigvis stadig fast i min beslutning om hjemmefødsel. Det er nemlig ikke kun hippier og alternative mennesker som føder hjemme, som jeg flere gange måtte høre for.

​En nyb​agt mor fortæller:

Plaskend​e vandafgang

D. 30. marts 2023 - præcis en uge over termin - gik mit vand kl. 23.30 pladask på gulvet efter at jeg havde sovet i halvanden time. Jeg kaldte på min mand, som endnu ikke var gået i seng og vi blev enige om at vi godt lige kunne nå at lave madpakker til de 3 store børn, som lå og sov i huset. Jeg ringede til hjemmefødselsteamet og vi blev enige om at se tiden an, da der ikke var nogle veer.​

Fødselsteamet bliver samlet

Kl. 00.30 var veerne perfekt i gang og selvom jeg gerne ville vente med at ringe til JM igen, så bad min mand mig lade være med at være en “ve-helt”. Jeg vækkede min mor som også skulle være med til fødslen, og kl. 01.45 kom verdens bedste jordemoder, Line, hjem til os på Amager. Hun var fuldstændig rolig og havde den vildeste kontrol over situationen. Hun gjorde os alle trygge, selv min mor som er intensivsygeplejerske var meget imponeret over den rolige måde det hele foregik på.

Line tjekkede mig og jeg var 9 cm åben da hun ankom. Jeg gik i brusebad imens min mor arrangerede vores seng i soveværelset med afdækning. Min mand gik i gang med at fylde fødekar, men varmevandsbeholderen kunne ikke både levere varme til et brusebad og et fødekar samtidig, så den plan blev hurtigt fejet til side.​

Wilhelm kommer ​​​​til verden

Da jeg kom ud af badet, var der godt tryk på veerne og pressetrangen kom på fulde drøn. Efter Lines anbefalinger ændrede jeg stillinger et par gange undervejs og endte til sidst på alle 4 i sengen med min mor ved siden af mig og med min mand i hånden. Line guidede mig på allerbedste vis og med kæmpe opbakning fra Line, min mor og min mand, kom vores sidste søn, Wilhelm til verden med en vægt på 4800 gram og 55 cm kl. 04.02. Uden så meget som en skramme til os begge.

At føde hjemme, var uden tvivl den mest rigtige beslutning jeg har truffet i mit liv. Dette kunne begge mine fødselshjælpere skrive under på.

Om morgenen kl. 06.55 tog Line afsted og vi vækkede de 3 sovende storesøskende til den bedste nyhed.

Tak er kun et fattigt ord til dejligste Line som var nattens/morgenens stjerne.


Maj 2023
Sofie, mor og mand

Redaktør