Efter dit barn er kommet til verden

​Når kejsersnittet er færdigt, vil du blive kørt på opvågningsafsnittet sammen med dit barn og den pårørende. 

​​​​​​​​​​

På opvågningen vil vi fortsat holde øje med din hjerterytme, dit blodtryk og iltindholdet i blodet, da du stadig har bedøvelse i kroppen. Du vil blive tilbudt noget at drikke og spise. Sygeplejersken på opvågningen vil også observere blødning fra skeden. Rygmarvsbedøvelsen aftager efter 2-4 timer.

Opvågningen er et godt sted at lægge barnet til brystet og få den første amning i gang. Det varierer, hvor ivrige nyfødte er efter at finde brystet. Jordemoderen kan hjælpe jer med råd og vejledning.

Barselsgang​en

Fra opvågningen bliver du kørt på barselsgangen, hvor I kan være i op til to døgn. Her er primært enestuer men også tosengsstuer. Det er vigtigt, du kommer op at gå så hurtigt som muligt efter kejsersnittet. Du vil få smertestillende medicin, så du hurtigt kan komme dig.
På barselsgangen vil personalet give råd og vejledning i barnepleje, om amning m.m. Spørg endelig.
Vi anbefaler, at man begrænser besøgstiden for pårørende, da vi har erfaring med, at man har brug for meget tid alene sammen som lille ny familie.
På udskrivelsesdagen tilbydes et fælles informationsmøde, hvor vi vil informere om barnepleje, amning, fysioterapi m.m. Ved udskrivelsen vil du også blive informeret om smertebehandling, når du er kommet hjem.

Efter kejsersnittet​​

Læs mere om dagene efter kejsersnittet og hvad du skal være opmærksom på i vores pjece:​

​​Læs om graviditet og fødsel efter kejsersnit i denne pjece:​​
Redaktør