Førstegangsfødende kan alligevel overnatte på barselsgangen

Beslutningen om at førstegangsfødende, der er sunde og raske, har født ukompliceret og har fået et sundt og raskt barn, kunne forvente at tage hjem fra hospitalet inden for 8 timer efter fødslen (ambulant fødsel) er ændret. 

I starten af december meldte vi ud, at førstegangsfødende, der er sunde og raske, har født ukompliceret og har fået et sundt og raskt barn, kunne forvente at tage hjem fra hospitalet inden for 8 timer efter fødslen (ambulant fødsel). 

Der har været stor offentlig debat om forslaget om ambulante fødsler for førstegangsfødende. Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden har nu besluttet at gøre ambulant fødsel til et frivilligt tilbud. Det betyder, at du/I også fremover kan vælge mellem indlæggelse på barselsgangen i 1-2 overnatninger eller vælge ambulant udskrivelse.

Alt afhængig af, hvad du/I er mest trygge ved, kan I altså vælge det barselsophold, der passer jer bedst.

Læs om forløbe​t, hvis I vælger en ambulant fødsel

Vi har gennem længere tid arbejdet meget med at gøre vores ambulante efterfødselstilbud til en tryg oplevelse for jer som førstegangsforældre og sikre, at I både bliver grundigt forberedt på forældreskabet i graviditeten og kan få den hjælp og støtte I måtte have behov for, når I kommer hjem. 

Læs mere om fødsels- og forældreforberedelse


Redaktør