Kristoffer og Randi, København S

​5-årige Kristoffer blev behandlet på Børneafdelingen for Borrelia efter et skovflåtbid. Hans mor Randi fortæller om forløbet.

​​

 

Kristoffer fik taget en rygmarvsprøve for at slå fast, at der var tale om Borrelia. Den blev foretaget med lattergas som eneste smertemiddel. Kristoffer var meget nysgerrig efter, hvordan behandlingsforløbet ville foregå. Dog var han nevøs over tanken om, at han skulle stikkes.
​Prøven blev foretaget meget professionelt af læger og sygeplejersker. En sygeplejerske underholdt Kristoffer imens med en spændende historie, som han var meget optaget af. Han var helt tryg og rolig under prøven og gav ikke en lyd fra sig. Bagefter ​har han pralet over, hvor mange stik han har fået.

Efterfølgende blev Kristoffer behandlet med antibiotika, som han skulle have på hospitalet en gang om dagen i 14 dage. Der var ofte lange ventetider, og en enkelt gang oplevede vi at blive ringet op 1½ time efter vores ankomst for at høre, hvor vi blev af – mens vi ventede i legerummet, som vi var blevet henvist til. De resterende dage var der dog ingen ventetid, og vi kom til med det samme. Personalet gav en god behandling og pleje og var altid klar med en hjælpende hånd, uanset hvad det var.
Kristoffer fik også mulighed for at bestille frokost, når han fik behandling – særligt hospitalets lasagne samt minipizzaer var et hit. Derudover var han glad for legefaciliteterne, og det samme var hans lillesøster på 2 år, når hun var med en gang imellem.

Kristoffer har som helhed haft det rigtig fint under hele forløbet. Han har ikke klaget over smerter, men tværtimod haft travlt med at fortælle kammerater og familien om den spændende oplevelse at være indlagt på hospitalet.
Redaktør