Hvad sker der i Børne- og Ungeambulatoriet?

​Her kan du læse om, hvordan det foregår, når dit barn er henvist til Børne- og Ungeambulatoriet. 

​​​

​​​I Børne- og Ungeambulatoriet tager vi imod børn i alderen 0-16 år, der ikke skal indlægges.​

Børnene er primært henvist fra egen læge eller følges pga. kroniske sygdomme.

Når I ankommer til Børne- og ungeambulatoriet, skal I henvende jer til sekretæren i lugen. Hun registrerer, at I er kommet, og I vil blive kaldt ind, når det bliver jeres tur. Vi har et venteområde, som er indrettet til børn og unge. 

I ambulatoriet møder I både læger og sygeplejersker, som er specialiseret i et eller flere af de specialer, som Børne- og Ungeambulatoriet omfatter.​

Første besøg i ambulatoriet 

Ved jeres første besøg bliver der optaget en detaljeret sygehistorie og klarlægning af den problematik, som er årsag til, at barnet er blevet henvist til Børne- og ungeambulatoriet. 

Dette skal I have med:

  • Tilsendte oplysningsskemaer i udfyldt stand
  • Medicin, som jeres barn eventuelt får​​

Lægen vil herefter gennemgå barnet fra top til tå, dvs. barnet bliver vejet og målt, kigget i ørerne og halsen, trykket på maven, lyttet på lunger osv.

Herefter vil lægen tage stilling til det videre forløb. Det kan f.eks. være, at der skal tages blodprøver, planlægges et røntgenbillede eller en ultralydsundersøgelse.

Nogle ting kan gøres samme dag, men I skal forvente, at der vil være ventetid på de fleste undersøgelser.

Som forberedelse på jeres besøg, kan I medbringe barnets bog eller andre relevante sundhedsoplysninger (f.eks.​ tidligere højde og vægtmålinger og vaccinationskort). ​


Redaktør