Undersøgelse for astma ved hyperventilations-test

Du skal undersøges for astma ved en hyperventilationstest. Ved undersøgelsen måler vi dine lungers funktion, mens du trækker vejret hurtigt gennem et mundstykke og med en klemme på næsen.

Du skal forvente at være på hospitalet i 1 time i forbindelse med undersøgelsen.

Vigtig forberedelse derhjemme

Hold pause med medicin før din undersøgelse
Gå ind på www.hjemmeside.dk for at se hvilke typer medicin, du skal holde pause med og fra hvornår. Tager du medicin, som ikke er på listen eller har du ikke adgang til internettet, er du velkommen til at ringe til os. Så vejleder vi dig over telefonen.

Ryg ikke, og dyrk ikke motion inden din undersøgelse
Du må ikke ryge og dyrke motion 24 timer, inden du skal på hospitalet, fordi det kan gå ud over resultatet af undersøgelsen.

Undgå koffein
For at resultatet bliver så korrekt som muligt, skal du undgå koffein i mad og drikke på dagen. Det gælder fx kaffe, te, cola og chokolade.

Tag praktisk tøj på
Vi anbefaler, at du har behageligt løstsiddende tøj eller træningstøj på.

På hospitalet

Undersøgelsen
Til undersøgelsen måler vi først din lungefunktion. Dernæst får du en klemme på næsen, hvorefter du skal trække vejret dybt og hurtigt frem og tilbage gennem et mundstykke i 6 minutter. Vi måler herefter din lungefunktion igen, og målingen gentages med korte intervaller de næste 20 minutter.

Du får svar på undersøgelsen med det samme, og hvis du har tegn på astma, får du behandling, inden du går hjem.

Ubehag ved undersøgelsen
Under hyperventilationstesten skal du indånde tør luft. Det kan føles som om, det kradser i halsen, og det kan være, du får mere mundvand.

I nogle tilfælde får man symptomer på astma, fx en trykkende fornemmelse i brystet eller hoste. Sker det for dig, får du medicin mod astma, som gør din vejrtrækning normal igen.

Svar på undersøgelsen
Du kan forvente at få svar på undersøgelsen inden for cirka 30 minutter. Det taler vi med dig om, når undersøgelsen er færdig.

Kontakt og mere viden

Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere.

Lungemedicinsk Ambulatorium
Telefon: 38 63 61 77

Telefontid
Mandag - fredag
Klokken: 8.00-14.00

Få mere viden
Du kan finde mere om astma på:

www.patienthåndbogen.dk
Søg på "astma"

Redaktør