Behandling af blodprop i lungerne

Når du skal behandles for en blodprop i lungen, giver vi dig medicin. Medicinen fortynder blodet og hjælper med at opløse blodproppen. Derudover er den med til at forhindre flere blodpropper. Du får medicinen som en indsprøjtning eller som tabletter. Det afhænger af, hvor stor blodproppen er, og hvordan den påvirker dit kredsløb.


Vigtige forberedelser - Giver tilladelse til, at forfattere kan indsætte HTML-koder eller -scripts.  Vigtige forberedelser

Hold igen med -Vælg element-
Vi anbefaler, at du holder igen med -vælg element- inden og under behandlingen, da det kan forværre din situation.

Spørg din læge, i din kommune eller på hospitalet, hvis du har brug for støtte eller vejledning.

Sådan foregår behandlingen - Giver tilladelse til, at forfattere kan indsætte HTML-koder eller -scripts.  Sådan foregår behandlingen

Behandlingen
Du skal have medicinen i cirka 6 må-neder. Som udgangspunkt får du medi-cinen som tabletter, men de første par dage kan du eventuelt få den som ind-sprøjtninger. Vi aftaler nærmere med dig, hvordan du skal tage medicinen.

Det skal du være opmærksom på - Giver tilladelse til, at forfattere kan indsætte HTML-koder eller -scripts.  Det skal du være opmærksom på

Kom til kontrol
Vi indkalder dig til kontrol eller aftaler tid og sted med dig, for at tale med dig om, hvordan du har det og eventuelt for at justere din medicin.

Derfor tager vi blandt andet -indsæt blodprøver/urinprøver/andet-, så vi kan holde øje med dit -indsæt lever-tal/nyretal/ infektionstal/andet-.
Tag smertestillende medicin, hvis du har ondt
Du kan tage smertestillende medicin som paracetamol, der fås i håndkøb, hvis du har smerter, når du kommer hjem. Læs på pakken, hvordan du skal tage medicinen.
Du kan få åndenød
Hvis du har åndenød, kan du få ekstra ilt gennem et kateter i næsen. Det er normalt at have let åndenød, også når du kommer hjem, og det forsvinder i løbet af et par måneder.


Redaktør