Webreq Service Side Marts 2015

​Marts 2015
Ændring vedrørende undersøgelse for tarmpatogene parasitter pr. 02.03.2015   Undersøgelsen vil fremover blive foretaget ved PCR.
Prøverne skal fremsendes i ”fecalSwab” med grønt skruelåg.
Se vejledning.

​​​​Tarmpatogene parasitter:
PCR undersøgelse for parasitter i fæces er en ny analysemetode. Analysen bestilles som "Tarmpatogene parasitter DNA/RNA" og der undersøges for tilstedeværelsen af Entamoeba histolytica, Giardia lamblia og Cryptosporidium spp DNA.
​Ved ønske om undersøgelse for Dientamoeba fragilis, skal denne undersøgelse bestilles særskilt ​som "Dientamoeba fragilis DNA/RNA".

Mikroskopi for orm og ormeæg:
Ved ønske om undersøgelse for orm eller ormeæg fremsendes fortsat fæces til mikroskopi i prøverør med brunt skruelåg. Analysen bestilles som "Mikroskopi (orm og ormeæg )" 
Bemærk nyt navn - tidligere:" Mikroskopi (ormeæg og cyster)". Hvis du har lagt denne undersøgelse på din Kviklisten, vil den forsvinde. Vælg da "Mikroskopi (orm og ormeæg)" i Repertoirelisten og føj til Kviklisten.
​​
E-swab erstatter UTM-medie:
Bemærk endvidere, at vi er i gang med at ændre prøvetagningsutensilie for en række DNA/RNA undersøgelser foretaget på podninger. I stedet for UTM-medie, anbefaler vi nu anvendelse af E-Swab. Det fremgår dels af PTB'en og af databladene for de enkelte analyser, se​ l​inket her

Redaktør