Når du er henvist til Infektionsmedicinsk Ambulatorium

Her finder du information om, hvordan det foregår, når du kommer til undersøgelse eller kontrol i ambulatoriet.

Ambulatoriet er et tilbud til patienter, der har brug for at komme til undersøgelse uden at være indlagt. I infektionsmedicinsk Ambulatorium er vi specialister i at behandle infektionsmedicinske sygdomme og tropesygdomme, men vi behandler også andre medicinske sygdomme. Vi lægger vægt på, at du føler dig godt informeret og selv er med til at træffe beslutning om undersøgelse og behandling, i det omfang du ønsker det. 

Konsulta​​​​tion

Når du kommer til undersøgelse eller behandling i ambulatoriet møder du altid en sygeplejerske. Afhængigt af dit forløb, vil du også møde en læge. Vi bestræber os på, at du møder den samme læge og sygeplejerske hver gang. Du er altid velkommen til at tage en pårørende med.

Lægetider

Lægerne er til stede i ambulatoriet mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 9-14, torsdag kl. 9-17.20, samt den første onsdag i måneden kl. 7-14.

Din behandlingsplan

I samarbejde med dig lægger lægen og sygeplejersken en plan for undersøgelse, behandling og information. Planen og dine prøvesvar noteres i din journal. Du kan se din journal på www.sundhed.dk, www.minsundhedsplatform.dk eller minSP appen.

Ventetid

Vi vil gøre hvad vi kan, for at din konsultation forløber så tilfredsstillende som muligt, men der kan opstå ventetid. Du vil, så vidt det er muligt, blive informeret om ventetid, når du ankommer. 

Afbud 

Bliver du forhindret i at komme til den aftalte tid, beder vi dig ringe afbud hurtigst muligt, så din tid kan anvendes til en anden patient.

Find kontaktoplysninger og åbningstider

Medic​​​​in

Hvis der indgår medicin i din behandling vil du modtage information om hvordan medicinen virker og hvordan den skal tages. Du får udleveret skriftlige medicininformationer. 

Oplys altid lægen om, hvilken medicin du tager. Det gælder også naturmedicin.  

Sms-service

Du kan tilmelde dig NemSMS på www.borger.dk. Du vil så modtage sms-påmindelse om din aftale i ambulatoriet.

Uden for ambulatoriets åbningstid

Hvis der opstår akut forværring af din sygdom uden for ambulatoriet åbningstid, kan du kontakte egen læge eller lægevagten 1813.

Såda​​n får egen læge besked

Din egen læge vil kunne se din journal på Sundhed.dk

Hvem må få dine oplysninger?
Du vil blive bedt om et samtykke, som giver afdelingen mulighed for at modtage og videregive oplysninger om din behandling til fx andre hospitaler. Læs mere om patientrettigheder her

​To​​lk

Der er mulighed for at få en tolk med til dit ambulante besøg. Tolken bestilles af personalet. Det er muligt at der vil blive opkrævet et gebyr i henhold til gældende regler. Læs mere om tolk

HIV​​-test og test for kønssygdomme

Det er muligt at få foretaget test for HIV og test for kønssygdomme uden forudgående aftale, mandag til torsdag kl. 9-12 og 13-14.30, samt fredag kl. 9-11.30.

Hvidovre Hospitals tilbud og faciliteter

Du kan læse mere om hospitalets faciliteter her

Redaktør