Henvisning

​Her kan I læse om, hvordan det foregår, når I bliver henvist til Fertilitetsklinikken. 

I kan blive henvist til Fertilitetsklinikken af jeres praktiserende læge, af en privatpraktiserende gynækolog eller fra en gynækologisk afdeling.

Når Fertilitetsklinikken modtager henvisningen, gennemlæses den af en af klinikkens overlæger. I løbet af 14 dage får I besked via e-boks om, at vi har modtaget henvisningen. Hvis I ikke har fået besked inden for et par uger, kan I kontakte os i telefontiden.

Normalt anbefaler vi, at man selv har forsøgt at blive gravid i mindst et år. Der kan dog være helbredsmæssige forhold, der gør at tidligere udredning og henvisning kan være relevant. 

Spørgeskemaer 

I det brev, hvor vi bekræfter jeres henvisning, er der​ vedhæftet​ spørgeskemaer. Flere af spørgsmålene er besvaret i henvisningen fra lægen, men ofte får vi et mere nuanceret svar fra jer selv, kombineret med oplysninger om rygning, medicin, allergi, højde og vægt med videre.

I bedes sende spørgeskemaerne retur til Fertilitetsklinikken hurtigst muligt (husk dato for udfyldning). 

Supplerende undersøgelser 

Når vi har henvisning og bevarede spørgeskemaer, vurderer vi, om vi skal have yderligere undersøgelser fra jer. I får i så fald et separat brev om dette. Endvidere vil langt de fleste mænd blive bedt om at aflevere en sædprøve til undersøgelse i Fertilitetsklinikkens eget laboratorium inden behandlingen påbegyndes. Dette er nødvendigt for specifikt at vurdere, hvilken fertilitetsbehandling, der vil være mest hensigtsmæssig for jer.

Særlig undersøgelse ved svært nedsat sædkvalitet 

Hvis det af henvisningen eller vores egen sædundersøgelse kan ses, at sædkvaliteten er svært nedsat, henvises manden til udredning på Klinik for vækst og reproduktion (GR) på Rigshospitalet. Dette kan som regel ske parallelt med, at I kommer til informationsmøde og forsinker ikke nævneværdigt, at I kommer i gang med behandlingen. ​
Redaktør