Psykologiske forhold

​Ufrivillig barnløshed kan være en stor udfordring for parforholdet.

Der er ofte stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever og håndterer det. Undersøgelser viser, at kvinder generelt oplever behandlingen mere belastende end mænd.

Kvinder har ofte et større behov end manden for at tale med andre om barnløsheden. Ofte er manden og kvinden ikke i den samme fase af processen.

Barnløshed og fertilitetsbehandling går også ofte ud over det seksuelle samliv. 
Par, der i længere tid har forsøgt at opnå graviditet på naturlig vis, oplever ofte, at det seksuelle samliv ikke længere bliver styret af lyst, men af kvindens ægløsning.

Det vigtigste er at støtte hinanden, få talt sammen, acceptere hinandens forskellige måder at reagere på og sørge for, at behandlingen er et fælles projekt gennem hele forløbet. 

Nogle har venner og bekendte, de inddrager i deres forløb, andre er helst fri. 
​Nogle par tager en pause undervejs, hvis der skal flere forsøg til, nogle få afbryder behandlingen og nogle få har behov for professionel hjælp. 

I kan læse pjecen "Når barnløsheden bliver et problem", der står fremme på vores Fertilitetsklinik. Den har henvisninger til yderligere litteratur.

Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse 

Vi anbefaler, at I søger professionel hjælp, hvis barnløsheden bliver for stort et problem. 

Der findes mange psykologer, som har specialiseret sig i barnløshed. 

Medlemmer af Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse kan få anonym rådgivning af en psykoterapeut tirsdage kl. 20:00-21:30 på tlf. 3529 4257. 

Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse
Skibbroen 6, 2. sal Postboks 13, 6200 Aabenraa
Telefon: 35294257, alle hverdage 10-12
Mail: lfub@lfub.dk​
Hjemmeside: www.lfub.​dk​
Redaktør