Forundersøgelse på hospitalet

Inden aborten skal du have foretaget en undersøgelse på hospitalet. Her skal du også tale med en læge eller en sygeplejerske om, hvilken abortmetode der er den rette for dig.   

Inden en abort kan sættes i gang, skal du til en forundersøgelse på hospitalet. Dit første møde med hospitalet er derfor en samtale med en læge eller en sygeplejerske, hvor du bliver undersøgt, og hvor de to abortmetoder bliver gennemgået. Du behøver ikke møde op fastende til denne aftale.

Ultralydsskanning

Til forundersøgelsen får du foretaget en ultralydsskanning gennem skeden, hvor vi finder ud af, præcis hvor langt du er henne i graviditeten, og sikrer os, at den ligger i livmoderen. Hvis du har en infektion i underlivet, behandler vi den med antibiotika, før vi laver aborten.

Samtale om dine muligheder

Derefter gennemgår vi forløbene for henholdsvis en medicinsk og kirurgisk abort, og prøver sammen at finde ud af, hvilket valg der er det rette for dig. Hvilken metode der er bedst, vælger du i samråd med lægen eller sygeplejersken ud fra din sundhedstilstand, graviditetens længde og dit ønske.

Du får at vide, hvor og hvornår indgrebet bliver foretaget sammen med andre praktiske oplysninger. Til sidst har vi en samtale om, hvilken prævention du skal begynde på efter aborten, så du undgår at blive uønsket gravid igen.

Læs mere om præventionsrådgivning hos Sex og Samfund. 

Lægen og sygeplejersken har naturligvis tavshedspligt. 

Hvis du er mere end 8 uger henne og har blodtypen Rhesus-negativ, skal du have en indsprøjtning med Anti-D efter aborten. Det gør vi for at forebygge komplikationer i eventuelle senere graviditeter.

Abort efter uge 12

Al information på denne side gælder for både medicinsk og kirurgisk abort før uge 12.

Hvis du er længere henne end 12 uger, skal du ansøge om tilladelse til abort, også kaldet samråd, hos et særligt juridisk panel, før aborten kan udføres.

Du kan læse mere om abort efter uge 12 her.


 

Redaktør