Ofte stillede spørgsmål om medicinsk abort

Hvor længe bløder jeg efter aborten? ​Er der bivirkninger ved medicinen? Her får du svar på en række spørgsmål om medicinsk abort. 

Hvordan lægger jeg stikpillerne op?
Læg pillerne op i skeden én af gangen med pegefingeren. Put dem så højt op, som du kan. Bliv derefter liggende mindst en time.

Hvad gør jeg, hvis stikpillerne glider ud af skeden?
Hvis pillerne har nået at ligge oppe i mindst en time, virker de, som de skal. Det er helt normalt at se dem i bindet i forbindelse med blødningen. Hvis du kan mærke, at de glider lidt ud, så vask fingrene og skub dem højere op igen.

Kommer jeg til at se et foster komme ud af mig?
Nej. Du kommer til at se klumper af størknet blod, som er væv fra graviditeten. 

Er der nogen bivirkninger ved den medicin, jeg tager?
Abortfremkaldende medicin har nogle bivirkninger. De hyppigste er smerte, kvalme, opkastning og diarré. Selvom du også får noget medicin til at mindske bivirkningerne, kan de ikke helt undgås.

Hvor længe har jeg ondt?
Typisk har du ondt i de første dage, hvor blødningen også er kraftig. Herefter bliver smerterne mindre og bliver mere som almindelige menstruationssmerter.

Hvor længe bliver jeg ved med at bløde?
Det er meget individuelt, hvor længe blødningen varer. Nogle bløder i 1 uge, andre i 3 uger. Nogle oplever uregelmæssig blødning med pletblødninger frem til næste menstruation. Det vigtigste er, at der kun er kraftig blødning i få dage.

Hvornår får jeg menstruation igen?
Du får typisk menstruationen igen 4-8 uger efter, aborten er udført. Dette afhænger af, hvor lang din cyklus normalt er, og om den er regelmæssig.

Hvornår kan jeg risikere at blive gravid igen?
Din cyklus starter typisk igen med det samme, efter aborten er udført. Derfor er det vigtigt, at du og din partner begynder at bruge prævention med det samme, efter aborten er udført, hvis du ikke ønsker at blive gravid.

Risikerer jeg, at jeg ikke kan blive gravid igen senere i livet, ved at jeg får en abort?
Nej. Chancen for at blive gravid er uændret efter aborten.

Stiger risikoen for, at jeg kan blive gravid uden for livmoderen ved at jeg får en abort?
Nej. Risikoen for at blive gravid uden for livmoderen er uændret.

Stiger risikoen for, at jeg får en spontan abort i en kommende graviditet?
Nej. Risikoen for spontan abort er uændret.

Redaktør